Havako Haarlem ®
wordt nog bedacht

MG Car Club Holland

Medio augustus 1995 werd door mij deze fraaie MG B Tourer uit 1979 als Limited Edition aangeschaft.

Een leuke cabriolet uit de Engelse MG-fabriek in Abingdon (Oxfordshire) met softtop, een striping aan de buitenzijde en een badge op het dashboard vanwege de Limited Edition uitvoering. Verder werd deze editie voorzien van mooie sportieve velgen die tot dan onder de Triumph Stag werden gemonteerd.
Britisch Leyland was haar magazijnen aan 't opruimen, immers in 1980 werden de deuren gesloten en zou er een einde komen aan het merk MG.

Vanaf 1982 werden door de Rover Group enkele M-modellen uitgebracht; opgepimpte modellen als de Austin Maestro, Montego en Metro met een MG-badge op de grill.
In 1993 werd een MG RV8 in productie genomen die merendeels naar Japan werden geëxporteerd. Deze wagen had wel erg veel van de MG B weg maar in 't vooronder lag een 4 liter V8 Rover motor. Dit model wordt nog altijd tegen mooie prijzen als occasion verkocht aan de nieuwe eigenaar.

Het zou de BMW-groep zijn die halverwege de 90'er jaren de MG van de Rover Group overnam en een model F en FT introduceerde, een wagen met een midden-motor.
Begin 2000 werd deze lijn alweer door BMW verkocht aan de Phoenix Venture Group die er de naam MG Rover Group aan plakte die vervolgens op de Rover 25, 45 en 75 een MG-logo aanbracht met modelnamen als MG ZR, MG ZS en MG ZT, ook wel de Z-serie genoemd. Uiteindelijk zou het doek vanwege faillissement in 2005 vallen.

Het waren de Chinezen die het merk MG in 2006 van de Rover Group opkochten en op dit moment aan de weg timmeren met een volledig elektrische auto de MG ZS EV , maar daar gaan we hier niet verder over hebben.

 

 Mijn MG B Limited Edition 1979


Ook onderstaande fraaie historische modellen komen uit de stal van MG

en werden tijdens een MG-weekend op het TT-circuit Assen gefotografeerd.

 


Alcohol en verkeer gaan niet samen maar deze Engelse Ale werd in 1979 speciaal gebrouwen

ter gelegenheid van het 50 jarig bestaand van de MG fabriek.

Dat de MG-fabriek een jaar later zou worden gesloten, geeft een andere bittere smaak.

Dit bier is vandaag de dag nog altijd te koop in fles of aan de tap in een Engelse Pub.
Met een eenvoudige klik komt u op de website van de MG Car Club Holland

 

https://mgcarclub.nl/